Lerbo Trädgård

Kew Garden - Engelsk elegans.

Kew Gardens Krukor
De handgjorda keramikkrukorna från Kew Gardens i England är en vacker prydnad som passar för alla hem oavsett om man bor i ett slott eller en koja. Varje kruka ifrån Kew Gardens är helt individuell och skapas av skickliga händer som drejar krukorna till perfektion. Man använder en speciell teknik som gör att krukorna ser både gamla och patinerade ut.
I med att krukorna från Kew Gardens är handtillverkade kan de i viss mån variera utseendemässigt. Främst gäller detta i färgsättningen och krackeleringen. Men det är just sådana detaljer som ger Kew Gardens krukor både charm och personlighet. För vad kan vara vackrare än att i sådana krukor plantera prunkande blommor i vackra och varierande färger som har valts efter krukans egen färgsättning? Krukorna från Kew Gardens är mycket rejäla och hållbara. De står stadigt och inger en rustik känsla med sin tjocka kant.

Kew Gardens krukor är tillverkade för användning inomhus, i växthus, orangerier och i vinterträdgårdar. Krukorna kan självklart även ställas ut i trädgården eller på balkongen under de varma sommarmånaderna. Men vi på Lerbo Trädgård rekommenderar att de tas in under vintern. Krukorna från Kew Gardens, liksom de flesta andra krukor, tål nämligen inte minusgrader och riskerar därför att frysa sönder. Varje kruka har en vacker krackelerad glasering på utsidan och saknar avrinningshål för vatten i botten. Men keramik är ett material som andas så om du har för mycket vatten i en kruka kan botten kännas fuktig och kall på grund av det vatten som sipprar igenom lergodset.

Ge bort en kruka i present
Att ge bort en handgjord kruka från Kew Gardens är en gåva som garanterat uppskattas av de allra flesta. Krukorna är handtillverkade och ger en känsla av genuint hantverk som få kan låta bli att förundras över. Oavsett om det är en födelsedagspresent eller gåva till paret som precis har flyttat ihop är en personlig och välgenomtänkt gåva alltid det rätta valet.