logga presentkort

Mandelmanns köksbok

Pris:
279 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
99104
Antal:
Finns i lager
Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och i grönsaksland, i ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, grytor, korv, omelett, godis – och mycket mer. Recepten är prövade och omprövade, använda och älskade i ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som lagras i skafferi och jordkällare. Välkommen att smaka, både i boken och i verkligheten!

Det är nu över tjugo år sedan vi flyttade till den fyrlängade gården Djupadal – som länge fört en slumrande tillvaro – och väckte den till nytt liv med barn, växthus, kronärtskockor, solrosor, dammar, aprikosträd, grisar, lamm, bordercollies och mjölkkor. Märkligt var det att upptäcka att det mesta som vi odlade smakade så gott. Hur kunde det komma sig? Var det de kalkrika lätta jordarna? Eller alla mineralerna i det friska källvattnet som porlade fram ur sanden? De många soltimmarna och de långa varma höstarna här nära havet? Eller bara ekologisk självhushållarmagi? Eller rentav allt på en gång?
Författare:
Gustav Mandelmann
Författare:
Marie Mandelmann

Illustratör:
Tora Mandelmann

Fotograf:
Disa Mandelmann

Fotograf:
Marie Mandelmann

Förlag:
Bonnier Fakta

Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 20160610
Antal sidor: 239
Vikt i gram: 988