Lerbo Trädgård

Vintergröna växter

Pris:
159 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
99007
Antal:
Finns i lager
Vintergrönt har länge betraktats som lite trist och tråkigt men nu har trenden vänt och det är allt fler som inte vill vara utan dessa formstarka och lättskötta växter.

Vintergröna växter är en grupp av olika växter med former, färger och storlekar som skiljer sig mycket från varandra. I boken Vintergröna växter får vi veta dels fördelarna med dessa växter, som att de är vackra, får skulpturala former på vintern och ger trädgården stadga och karaktär, dels vikten av att välja rätt växt på rätt plats.

Läsaren får också tips på hur vintergröna växter kan kombineras med olika perenner och lövfällande träd och buskar, eftersom en trädgård med enbart vintergröna växter kan kännas lite dyster.

Här ges exempel på vintergröna växter för olika lägen (sol, skugga, torrt, fuktigt, sandjord, lerjord, sur jord, alkalisk jord), men även för olika användningsområden (insynsskydd, solitärer, entréplanteringar, rabatter, i kruka, m.m.). Den inledande inspirationsdelen avslutas med ett kapitel om härdighet, växtval, plantering och skötsel.

Författare:
Ulla-Märta Westerstål
Författare:
Bertil K. Johanson
Redaktör:
Mona Berglind
Fotograf:
Bertil K. Johanson
Formgivare:
Bill Mason
Förlag:
Ica Bokförlag
Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 20100308
Antal sidor: 112
Upplaga: 1, 
Vikt i gram: 526