Lerbo Trädgård

Stora tulpanboken

Pris:
189 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9901
Antal:
Finns i lager
av Susanna Rosén

Tulpanen har fått en särskild plats i våra hjärtan då vi redan strax efter jul kan köpa de första färgglada tulpanbuketterna som ger en föraning om våren. Den är en av våra absolut populäraste blommor och intresset för nya sorter och kombinationer bara växer.

I Stora tulpanboken skriver Susanna Rosén om både klassiska välkända sorter och helt nya från världsberömda lökträdgårdar i Holland. Hon beskriver detaljerat cirka 200 olika tulpaner i text och bild och besöker Göteborgs botaniska trädgård där många vilda rariteter finns i den vackra lökträdgården. Tulpanentusiaster i både Holland och Sverige berättar om sina favorittulpaner och odlingar. Antalet sorter som finns i handeln ökar för varje år och med Internet blir hela Europas sortiment tillgängligt att beställa.

Tulpanens resa från Holland till Sverige, odling och skötsel och tulpanens historia är andra teman i Susanna Roséns omfattande bok om de fascinerande tulpanerna. Praktiska råd om jordmån och placering hjälper såväl nybörjare som entusiaster att njuta av blomsterprakten.

Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 281
Utg.datum: 2012-01-02
Upplaga: 1
Förlag: Norstedts
Dimensioner: 277 x 197 x 26 mm
Vikt: 1320 g
SAB: Qefz Tulpan
ISBN: 9789113033297